NFU News

NFU söker EU Coordinator

NFU – Nordic Financial Unions är en nordisk påverkansorganisation med sju medlemsförbund inom finans och försäkring. Vi företräder närmare 150 000 medlemmar och bidrar till en långsiktigt hållbar finanssektor med goda förutsättningar för både anställda och företag, genom att påverka inom EU. Läs gärna mer www.nordicfinancialunions.org 

​NFU söker en EU Coordinator för ett vikariat till sekretariatet i Stockholm. Om du har viss erfarenhet av arbete med EU-reglering, analys och är bra på att bygga goda relationer vill vi gärna höra från dig.

​Rollen
Som EU Coordinator driver du NFUs reglerings- och påverkansarbete i nära samarbete med kollegorna i NFU och i medlemsförbunden. Rollen innebär b.la:

  •  omvärldsbevakning och analys av utvecklingen inom den europeiska finanssektorn
  • att koordinera och föra fram NFUs ståndpunkter gentemot EUs institutioner
  •  att driva NFUs arbetsgrupp för reglering
  •  att skriva nyhetsbrev med mera.

​Din profil
Du har akademisk examen, till exempel inom juridik eller statsvetenskap samt relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har någon erfarenhet av arbete med konsultationer och EU-reglering, god förståelse för den nordiska modellen samt stort intresse för hur det är att arbeta i en medlemsstyrd organisation. Erfarenhet från finanssektorn är ett plus. Goda kunskaper i engelska både skriftligt och muntligt är ett krav. Du delar de fackliga grundvärderingarna och har energin och viljan att göra skillnad. Du är duktig på att analysera komplexa förslag och bedöma dess effekter.

Vi erbjuder
NFU erbjuder goda arbetsvillkor och en god arbetsmiljö på ett litet sekretariat, i en dynamisk och internationell kontext. Tjänsten innebär resor inom Norden och Europa. Detta är ett föräldravikariat som sträcker sig fram till 31 augusti 2024. Tillträde snarast. Vårt kontor finns på Kungsgatan 28 A, centralt i Stockholm.

​I denna rekrytering samarbetar vi med &Partners Annika Stålhandske. Har du frågor kring processen når du Annika på annika.stalhandske@andpartners.se. Har du frågor om NFU eller om rollen är du välkommen att kontakta Generalsekreterare Carin Hallerström på cha@nordicfinancialunions.org. Vi ser framemot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 oktober.

Din ansökan registrerar du här: Ansökan NFU EU Coordinator

 

Related news

2024.05.02 | NFU News
2 maj, 2024

NFU and Partners Held Dynamic Panel Events in April to Foster Dialogue Ahead of the European Election

In the wake of the upcoming European Parliament election scheduled for 6-9 June, the need for candidates who persistently uphold democratic values has never been more pronounced. Recognising the gravity of this electoral moment, Nordic Financial Unions, in collaboration with its partners, embarked on a mission to highlight and raise awareness surrounding the EU elections.
Read more