NFU News

NFU söker Policy Advisor

NFU – Nordic Financial Unions är en nordisk påverkansorganisation med sju medlemsförbund inom finans och försäkring. Vi företräder närmare 150 000 medlemmar och bidrar till en långsiktigt hållbar finanssektor med goda förutsättningar för både anställda och företag, genom att påverka inom EU. Läs gärna mer www.nordicfinancialunions.org 

NFU söker nu en Policy Advisor till sekretariatet i Stockholm. Om du har erfarenhet av arbete med policy, analys och är bra på att bygga goda relationer vill vi gärna höra från dig. 

Rollen
Som Policy Advisor ansvarar du för ett brett område utifrån NFUs prioriterade frågor; digitalisering, hållbarhet och utvecklingen på den nordiska finansmarknaden. Du driver NFUs omvärldsbevakning och analys för att bidra till kunskapsuppbyggnad och påverkan i nära samarbete med kollegorna i NFU och i medlemsförbunden runtom i Norden. Som Policy Advisor upprätthåller och utvecklar du samarbeten med nordiska och europeiska kollegor, förbereder och deltar i de europeiska sociala dialogerna för bank och försäkring, deltar i EU-projekt, tar initiativ till och gör analyser och utredningar, samt ansvarar för NFUs externa kommunikation.  

Din profil
Du har akademisk examen, till exempel inom statsvetenskap eller ekonomi samt relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av arbete med utredning och analys, god förståelse för den nordiska modellen samt förståelse för hur det är att arbeta i en medlemsstyrd organisation. Erfarenhet från finanssektorn är ett plus. Goda kunskaper i engelska både skriftligt och muntligt är ett krav. Du delar de fackliga grundvärderingarna och har energin och viljan att göra skillnad. Du är duktig på att koordinera, bygga relationer och gillar en varierad roll där många olika saker ingår.  

Vi erbjuder
NFU erbjuder goda arbetsvillkor och en god arbetsmiljö på ett litet sekretariat, i en dynamisk och internationell kontext. Tjänsten innebär resor inom Norden och Europa. Detta är en tillsvidareanställning som ersätter vår nuvarande Policy Advisor som går vidare till nya uppgifter. Tillträde snarast. Vårt kontor finns på Kungsgatan 28 A, centralt i Stockholm.  

I denna rekrytering samarbetar vi med &Partners Annika Stålhandske. Har du frågor kring processen når du Annika på annika.stalhandske@andpartners.se. Har du frågor om NFU eller om rollen är du välkommen att kontakta Generalsekreterare Carin Hallerström på cha@nordicfinancialunions.org. Vi ser framemot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-03-24.  

Din ansökan registrerar du här: Policy Advisor till NFU (ponty-system.se) 

Related news

2024.05.02 | NFU News
2 maj, 2024

NFU and Partners Held Dynamic Panel Events in April to Foster Dialogue Ahead of the European Election

In the wake of the upcoming European Parliament election scheduled for 6-9 June, the need for candidates who persistently uphold democratic values has never been more pronounced. Recognising the gravity of this electoral moment, Nordic Financial Unions, in collaboration with its partners, embarked on a mission to highlight and raise awareness surrounding the EU elections.
Read more